Mayıs 3, 2024

Edp Parfüm Kalıcılığı

Eau De Parfumler kısa adı ile edp parfüm; koku esansı, konsantresi çok daha yoğun olan kokular olmaktadır. Genel olarak, saf parfümden meydana gelen edp parfüm kokusu -20 aralığında saf esans içermektedir. Bunun yanında edp parfümler kullanıldığı zaman 4-5 saat süre kalıcılığını koruyorlar. Edp parfümler, diğer parfümlere göre daha ağır esanslara ve belirgin notalara sahiptir. Buna bağlı olarak edp parfümlerin kalıcılığı daha uzun süre olmaktadır.

Edp Erkek Parfüm Seçenekleri

Erkekler gün boyu kapalı bir alanda ise ve arkalarında hoş bir koku bırakmak istiyorsa odunsu parfüm koku seçeneklerini tercih etmelidir. Erkek parfümlerinde etkili bir koku yaratmak için odunsu be baharatlı kokuların yanında edt oranı da oldukça önemlidir. Bu noktada edp parfüm erkek parfümlerinin daha canlı ve etkili olmasını sağlamaktadır.

Çok su tüketen ve terlemeyen erkekler üst notalarında limon bulunan sportif ve aynı zamanda aromatik notalar içeren edp parfüm erkek parfümeri içinde en uygun olan seçenekler arasındadır. Bunun yanında, notalarında tarçın, vanilya, misk şeklinde tatlı ve gurme parfümler erkekler için çok müthiş bir uyum yakalar.

Edt Edp Arasındaki Fark

Günümüzde en iyi parfüm tercihi yapmak çok önemli bir konudur. Bu anlamda parfüm alışverişi yaparken, mutlaka edt edp farkı bilinmelidir. Buna bağlı olarak da edt ve edp parfüm farkını bilen kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak uygun kokuyu keşfettikten sonra imza parfümünü belirlemesi çok daha kolay olacaktır. Genel olarak, edp ve edt parfüm arasında olan en önemli fark kokuların konsantrasyonları olmaktadır.

Edt parfüm yaklaşık olarak, 4 ve 6 saat süren %8 ile oranında koku esansına sahip olmaktadır. Bunun yanında edp parfümün koku esansları %30 oranlarına kadar çıkabiliyor. Edp parfümler genelde 8 ila10 saat arasında kalıcılık özelliği göstermektedir. Bu bakımdan edt edp farkı da göze alarak özel günlerinizde mutlaka edp parfüm kullanmalısın. Bunun sonucunda özel bir günde dans sırasında, kalabalıkta eğlenirken, almış olduğunuz edp parfüm kokusunun en gizli olan notaları bile açığa çıkacaktır.

Edp ya da edt fark etmeksizin, bu anlamda koku molekülleri kıyafetlere yapışmayı oldukça severler. Buna bağlı olarak da bu parfümleri daha kalıcı bir şekle getirmek için; ceketinize, montuna, kazağınıza, fularına bir fıs sıkmalısınız. Sonrasında çok kalıcı ve etkileyici bir kokuya sahip oluyorsunuz. Kalıcılığı çok daha uzun olan edp parfümleri özel günlerde, romantik yemeklerde veya davetlerde çok rahat bir şekilde tercih edebilirsin.

Edp Parfüm Kalıcılığı

Tester Parfüm Nedir?

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir