Mayıs 2, 2024

Mevsimlere Göre Parfümler

İnsanlar bulundukları yere ve zamana göre parfüm seçerler. Yer ve zaman kadar mevsim ve iklim de parfümde önemlidir. Bir sonbahar zamanında, döneme uygun olacak türde parfüm esansları tercih edilmelidir. İnsanlar kış ve sonbahar aylarında sıcak ve tatlı notalardan oluşan parfümleri tercih ederler. İlkbahar ve yaz aylarında da serin ve ferahlatıcı notalarla mevsimin getirdiği sıcaklığa karşı koymayı amaçlarlar. Gelelim hangi mevsimde, bu notaları hangi parfümlerde bulabileceğimize? Sorumuzun cevabına yazımızdan ulaşabilirsiniz…

Kış ve Sonbahar Aylarının Parfümleri

Karlı ve soğuk kış aylarında içinizi ısıtan parfümleri sizler için araştırdık. Elde ettiğimiz verilerle meyveli ve baharatlı parfümlerin kadın ve erkeklerde içinizi ısıtan etkiler yarattığını gördük. Bu mevsimlerde baharatlı parfümler erkeklerce daha çok tercih edilen kokular arasındadır. Tatlımsı ve sıcak meyvelerin kokuları ise kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

İlk olarak Givency Absolutely İrresisteble parfümüyle başlamak istiyorum. Bir kadın parfümü olan ve tatlı bir sıcaklığa sahip esansları ile kadınların gözdesi bir parfüm. Tepe notalarında mandalina ve portakal kokusu yer alır. Parfümün şişesinin rengi içindeki kırmızı dut ve biberden gelmektedir. Kalp notaları yasemin ve portakal çiçeklerinden oluşur. Amber ve sedir ağaçları ise dip notalarını oluşturur. Parfümü satın almak için ismine tıklamanız yeterlidir. Baharatlı ve erkeksi esanslar kış ve sonbahar aylarında sık tercih sebebidir. Bvlgari Man In Black Orient Edp parfümünün tepe notaları tamamen baharat aromasından oluşur. Baharatın yoğun kokusunu kalp notasındaki bergamot ve bahar çiçekleri takip eder. Dip notasında bulunan odunsu esansla kendinizi daha da güçlü ve endamlı hissedersiniz. Bvlgari markasının baharatlı ve etkili parfümlerinden olan bu parfüme sahip olmak için ismine tıklamanız yeterlidir.

İlkbahar ve Yaz Aylarının Parfümleri

İlkyaz ayı olan sonbaharı geride bırakan ve yaza doğru kucak açan bir geçiş mevsimidir ilkbahar. Böyle güzel bir mevsimde yağmuru, sıcaklığı ve rüzgarları bir arada yaşamak mümkündür. Peki neden parfümünüz böyle geçişleri olan esanslara sahip olmasın? Jean Paul Gaultier Classique Edt parfümünde kullanılan notalar ilkbahar ve yaz ayları notalarını içerir. Tepe notasında yer alan bergamot, portakal çiçeği, gül, armut, yıldız anason ile sıcaklığı hissedeceksiniz. Kalp notasında yer alan esanslarla fresh bir havanız olacak. Sümbülteber, mor zambak, ylang ylang, zencefil, orkide ve mürdüm eriği sayesinde ferahlık hissi duyacaksınız. Dip notasında sandal ağacı, amber, tarçın, misk ve vanilya vardır.

Bu notalar sayesinde bedeninize hafif hafif baharatlı rüzgarlar esecek. Yaz parfümü olarak gösterebileceğimiz birçok parfüm var. Bu parfümlere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Son bir örnek parfüm daha vermek istiyorum. Tom Ford Velvet Orchid Edp parfümünde tepe notaları bal, bergamot, mandalina ve romdan oluşur. Kalp notalar nergis, yasemin, kedi otu, gül yağı, sümbül, orkide, portakal çiçeğinden oluşur. Dip notaları ise vanilya, peru balsamı, mür, labdanum, sandal ağacından oluşur.

Yukarıda kadın parfümlerinden iki örnekle kadınların ilkbahar ve yaz aylarındaki zevklerine örnek verdik. Gelelim erkek parfümleri arasında ilkbahar ve yaz aylarına uyan parfümlere. Birbirinden kudretli erkek parfümleri arasından zorlu bir seçim yaptık. Birinci önerebileceğimiz parfüm Gucci Guilty Pour Homme Edt erkek parfümüdür. Baştan bakınca şişesinden itibaren erkekleri kendine çeken bir görüntüsü vardır. Kokusuyla tüm kadınları cezbeden ve mıknatıs gibi çeken esanslara sahiptir. Tepe notalarında, limon ve lavantanın etkili kokusu yer alır. Kalp notasında ise portakal çiçeği kokuları cazibenize cazibe katar. Paçuli ve sedir ağacının bulunduğu dip notasında heyecanlı ve fresh bir hava sizinle olur.

Lider ruhlu ve ikna kabiliyeti yüksek zeki, zamanında, yerinde davranan erkeklerin parfümüdür. Markamızın adı Diesel Only The Brave Street Edt erkek parfümüdür. Bu parfümün adında hedef kitlesi saklıdır. Yürekli ve bileği kuvvetli erkeklerin parfümüdür. Şişesi de hedef kitlesinden esinlenerek tasarlanmıştır. Tepe notaları elma, bergamot ve fesleğenden oluşur. Kalp notasında meyan kökü, kakule ve vetiver vardır. Dip notaları ise sedir ve odunsu akordan oluşur. Tüm bu notalar sizin gücünüzü etrafınıza yayar. Önerdiğimiz bu parfüm güçlü, lider ve karizma erkeklerin parfümlerindendir. Parfümlere sahip olmak için üzerlerine tıklamanız yeterlidir.

Mevsimlere Göre Parfümler

En Son Moda Parfümler

Mevsimlere Göre Parfümler

Parfüm Nasıl Saklanmalıdır?

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir