Mayıs 2, 2024

Kişiliğe Göre Kadın Parfümleri

Kişiliğe göre kadın parfümleri değişik kişiliklere sahip birden fazla insan vardır. Dünya genelinde farklı kültürlere sahip olan ülkeler ve insanları gerek kültürlerinden gerekse yaşadıkları coğrafyadan dolayı farklı kişilikler sergilerler. Bütün bu sebeplerden ötürü bebeklik çağından başlayarak bulundukları yaşam şartlarından dolayı etki altında kalan çocukların kişilikleri de ona göre belirlenir. Gerek coğrafi yapıdan gerek toplumsal kurallardan dolayı şekillenen kişiliklerine göre kadınlar herşeyde olduğu gibi parfümde de kendilerine has kokulardan hoşlanırlar. Kadınların kişilik grupları vardır. Bu kişilik gruplarını sıralarsak; doğallığı sevenler, feminen gruplar, resmi ve sofistike kadınlar, romantik ve seksi kadınların tercihi kokular olmak üzere gruplara ayrılır.

Kişiliğine Göre Kadın Grupları

Doğallığı Sevenler

Kişiliklerine göre kadın parfümlerinde doğal kokuları seven bir yapınız varsa içerisinde greyfurt, limon gibi meyvelerin olduğu parfümlerin yanı sıra çam, yeşil çay veya fesleğen, lavanta gibi kokuların olduğu parfümleri seviyorsunuz demektir. Bu gruba giren parfümler aynı zamanda hareketli ve sportif kadınların tercih ettikleri parfümleri de içerir. Sizlere yani doğaya hayran kadınlara önerebileceğimiz parfümler şunlardır.

Diesel Fuel For Life Unlimited: Limon, mandalina, greyfurt, armutun birlikteliğinden oluşan parfüm tazelik ve fearhlık arayan doğal kadınların tercihleri arasındadır.

Chanel Cristalle Eau Verte: Bergamot ve sicilya limonu tazelik ve doğallık katarken manolya, yasemin ve iris kokuları parfümü kadınsı bir duruşla tamamlıyor.

Jean Paul Gaultier – Madamme: Parfüme portakal, gül ve nar şurubuyla hafif bir serinlik verilmiştir. Parfümün devamındaki notalarda ise sedir ağancının etkisi ile gizemli bir hava veriliyor.

Feminen Gruplar:

Meyveli ve çiçekli kokuları olduğu başarılı kadınların genelde kullandıkları feminen kokular feminen grubuna giren kadınların vazgeçilmezidir. Ayrıca iletişimi kolaylaştırdığı kanıtlanan hafif tatlı ve pudramsı çiçek aromalı parfümlerin iş kadınlarının kariyerlerinde başarılı olduklarını bizlere sunmuştur. Eğer feminen gruplara giren bir kadınsanız sizlere önerebileceğimiz parfümler şunlardır.

Calvin Klein Euphoria EDT: Sicilya bergamotu, kehribar, sandal ağacı ile Baileysin kreması kokularıyla uyum içinde olan parfüm feminen kadınlara hitap eder.

Michael Kors EDP: Feminen kadınların meyvelerin baştan çıkarıcı kokusunu hissedebilecekleri bir parfüm Michale Kors EDP. İçerisindeki portakal çiçeği, ümbülteber ve bergamot ile mükemmel bir uyumu iliklerinizde hissedeceksiniz.

Resmi ve Sofistike Kadınlar

Kariyerinde başarılı olan ve bulunduğu resmi ortama kokusuyla ve duruşuyla ben burdayım diyen kadınların tercihi resmi ve sofistike kadınlar parfümü. Bu parfümler sayesinde bu gruba giren kadın aybnı zamanda farklılıklarını gösterirler. Bu grubun kadınları için önerebileceğimiz parfümler sırasıyla:

Giorgio Armani Idole d’Armani EDP: Ekşi portakal ile başlayan baş döndürücü kokusu safran, veitever ve yasemin devam ediyor. Tüm bu kokuların birleşimi sofistike bir sıcaklık katıyor.

Dolce & Gabbana The One: Enerji dolu bir parfüm sizi bekliyor. Enerjik meyvelerle dolu, yasemin, vanilya, erik, kehribarın mükemmel uyumuyla ben burdayım diyeceksiniz. Resmi ortamlarda da kullanılabilen parfüm duruşunuzu kokunuzla tamamlayacak.

Romantik ve Seksi Kadınlar

Romantik bir ortamda dişiliğinizi öne çıkarmak istediğiniz zamanlarınızda tercih edebileceğiniz romantik ve seksi kadınların kokuları olacaktır. Romantik ve seksi parfümlerin ortak notası genellikle oryantal olarak geçen afrodizyak içerikli kokular içermeleridir. Parfüme afrodizyak etkisi katan hammadeler; kehribar, vanilya ve tarçındır. Bu parfümler genel olarak araştırıldığında tatlı veya baharatlı parfümlerin erkekleri gerçekten baştan çıkardıklarını göstermiştir. Romantik ve seksi kadınlara önerebileceğimiz parfümler şunlardır.

Tom Ford Black Orchid: Baharatların yoğun hissedildiği bu parfümün içeriğinde bulunan katkı maddeleri ile erkeğinizi baştan çıkaracaksınız. Bergamot, siyah kuş üzümü, siyah orkide ve baharatlardan oluşmaktadır.

Giorgio Armani Code: Parfüm baştan çıkaran portakal ve yasemin kokularıyla açılır. Daha sonra orta notada bulunan yasemin, portakal çiçeği ve zencefille devam eder. Parfüm bal, vanilya ve sandal ağacı kokularıyla son bulur. Giorgio Armani tarafından üretilmiş olan Armani Code sizlere mükemmel bir akşam yaşatacak.

Kişiliğe Göre Kadın Parfümleri

Parfüm ve Parfümeri Tarihi

Kişiliğe Göre Kadın Parfümleri

Parfüm Kullanımı

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir