Mayıs 2, 2024

Orijinal Parfüm

Orijinal parfüm, söz konusu parfüm olduğu zaman orijinal ile sahte parfümleri birbirinden ayırt etmek zor olmaktadır. Parfümlerin orijinal mi veya sahte mi olup olmadıkları ilk bakışta fiyatlarından anlaşılabilir. Fakat bunun dışında birbirinden ayırt etmenin bazı yolları da bulunmaktadır. Bu yollar ile sizlerde sahte parfümler ile orijinal parfümleri birbirinden ayırt edebilirsiniz.

Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?

Son zamanlarda parfümlerde orijinal parfüm nasıl anlaşılır sorusu ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Parfümlerin orijinal mi yoksa sahtemi olduğunu anlamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Orijinal parfümlerin aksine sahte parfümleri pek çoğunun isminde hatalı yazılar bulunur. İsmi hatalı olarak yazılan parfümler genellikle sahte parfümler olmaktadır. Orijinal parfümlerde bu hatalar genellikle yapılmamaktadır. Ayrıca sahte parfümlerin ambalajlarında da kusurlar bulunabilmektedir. Fakat orijinal parfümlerin ambalajları özel olarak üretilmektedir.

 Bunlar dışında parfüm şişesinin dibine bakmak bu noktada çok önemlidir. Orijinal parfüm şişesinin diplerinde üretildiği ülke belirtilmektedir. Fakat sahte parfümlerde bu durum söz konusu değildir. Ayrıca orijinal parfümler sahte parfümlerin aksine kaliteli şişeler içerisinde satışa sunulmaktadır. Parfümün seri numarası da orijinal parfüm şişelerin alt kısmında yazılı olmaktadır.

Sahte parfüm nasıl anlaşılır sorusunun yanıtlarından birisi de kokusunun kalıcılığıdır. Sahte parfümlerin kokusunun kalıcılığı çok uzun sürmemektedir. Orijinal parfümlerde kokuların etkisi 3 saat boyunca kalmaktadır. Sahte parfümlerde ise 1 saat içerisinde koku yok olmaktadır. Birbirinden ayırmanın diğer bir yolu da fiyat farkıdır. Orijinal parfümler daha yüksek fiyatlara satılmaktadır. Fakat ucuz orijinal parfüm ürünlerinin de bulunması sebebiyle bu noktada dikkat edilmesi gerekir.

Parfüm Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Parfüm satın almadan önce parfümün her yönü ile incelenmesi gerekmektedir. Parfümlerin renkleri birbiri ile karşılaştırılmalı ve mutlaka parfümün şişesinin altında üretildikleri yerin koduna dikkat edilmesi gerekir. Dış karton ambalajındaki hatalı ve eksik yazılar da o parfümün sahte olduğunun göstergesi olmaktadır. Ayrıca kutusuz parfüm alınmaması önerilmektedir. Orijinal parfümler kesinlikle kutusuz satılmamaktadır. Fiyat olarak ise piyasa değerinin altında satılmayan ürünlerdir.

Sahte parfümler hem kalıcı olmayan hem de bir süre sonra kötü kokan parfümlerdir. Bu nedenle orijinal parfümler daha uzun süre kalıcı olmakla beraber her zaman güzel kokmaktadır. 1 saatten kısa sürede uçup giden parfümler sahte parfümlerdir. Ayrıca orijinal parfümlerin şişeleri kaliteli malzemeden üretilmektedir. Genellikle cam şişelerde üretilen parfümleri satın alırken şişe ile parfüm kapağının uyum içerisinde olup olmadığına da bakmak gerekir. Şişe kapağı kaliteli olmayan plastik bir malzemeden üretilmiş ve tam kapanmıyor ise sahte olma olasılığı oldukça yüksek olabilir.

Orijinal Parfüm

Orjinal Parfüm Nedir ?

Orijinal Parfüm

Orjinal Tester Parfümler Hakkında

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir