Mayıs 2, 2024

Parfüm Kullanımı

Kadın veya erkeklerde farketmeksizin parfümü doğru bir şekilde kullanabilmeliyiz. Peki parfüm kullanımı nasıl olmalıdır? Sorumuzun cevabı ve detayları yazımızda yer alacak. Yazımıza geçmeden önce, bulunacağınız ortama ve kişiliğinize uygun parfümü seçmeniz gerektiğini unutmayın. Gelelim parfümün kullanımı hakkındaki detaylara.

Parfüm Kullanım Tüyoları

Öncelikle, seçeceğiniz parfüm sizden izler taşıyan kokulara sahip olmalıdır. Aynı zamanda, geçtiğiniz veya durduğunuz noktalarda sizden izler bırakabilmelidir. Gelelim en önemli parfüm kullanım tüyolarına. Kullanıcılar, 10 veya 15 cm uzaktan en az iki kere olmak şartıyla belirli bölgelere sıkmaları gerekir. Belirli bölgelerden kastımıza geçmeden önce şu uyarı yapmak gerekir. Asla, parfümü sıktığınız noktayı ovalamayın. Uzun süre parfümün teninizde kalmasını istiyorsanız banyodan sonra sıkın. Banyodan sonra teninizdeki gözenekler açılır ve parfümü daha çok emer. Kalıcı parfüm kullanımı için parfümün temiz tene uygulanması şarttır.

Parfümlerin vücutta sıkılması gereken belirli bölgeler vardır. Bu bölgelerden biricisi, nabız bölgesi olarak adlandırılan kol bileklerimizdir. Sonraki bölge dirsek içleri ve boyun bölgesidir. Geçtiğiniz yerde etki bırakmak istiyorsanız, saçlarınızın en uç noktalarına ve uyluk kemiklerinize sıkmanız gerekir. Parfümünüzün bedeninizde uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olması için cildinizi nemlendirin. Yani parfümden önce nemlendirici kremler sürün ve üzerine parfümü sıkın. Bu yöntemle, cildiniz kremi emer ardından parfüm kokusunu yaymaya başlar.

Parfüm Türleri ve Kalıcılık Süreleri

Parfümler 5 ana gruba ayrılır. Birinci grup parfümdür ve içeriğinde %20 ile % 30 arasında parfüm yağı bulunur. Temiz tene uygulandığında normal kalıcılığının üzerinde kalıcılık gösterir. Aksi takdirde 6 ila 8 saat arası kalıcılık gösterir. Diğer bir grup olan Eau de Parfum (EDP) %15 veya %20 oranında parfüm yağı içerir. Bu nedenle kalıcılığı 4 ya da en fazla 5 saattir. Ancak banyodan hemen sonra uygulanırsa kalıcılık süresi biraz daha uzayabilir.

Üçüncü grup EDT yani Eau de Toillette denilen parfüm türüdür. EDT parfümler %15 ila % 5 arasında parfüm yağı içerir. Kalıcılık süresi, parfüm yağının az oranda bulunmasından dolayı 2 veya 3 saati geçmez. Dördüncü tür EDC yani EAU de Cologne içeriğinde % 2 veya % 4 oranındaki parfüm yağı bulundurur. İçeriğinde, yüksek oranda alkol bulunduran EDC pek de kalıcı değildir. EDC parfümden daha düşük oranda parfüm yağı içeren parfüm Eau Fraiche dir. İçeriğinde %1 veya % 3 oranında parfüm yağı bulunur. Parfümler kalıcılığına ve kokusuna göre tercih edilir. Doğru parfüm seçildiğinde parfüm kullanımı belirli düzeyde yapılır.

Ortama Göre Parfüm Tavsiyeleri

Çeşitli ortamlarda kullanabileceğiniz, birbirinden güzel parfümleri sizler için derledik. Araştırmamız sonucunda ortama göre parfüm tavsiyeleri derledik. Derlediğimiz parfümlerin bazıları romantik ortamlarda kullanılabilir. Bazıları da resmi iş toplantılarınızda kullanabileceğiniz türdendir. Sizlere sunacağımız parfümlerin testerlarını sitemiz olan http://www.testerparfum.com üzerinden satın alabilirsiniz. Sunacağımız tüm parfümler arasında kendinizi bulabileceğiniz bir parfüm mutlaka vardır. İşte tavsiye edeceğimiz parfümler.

Romantik Ortamlar İçin Parfüm Tavsiyeleri

Sevdiğinizle romantik bir akşam yemeğinde kullanabileceğiniz türde parfümler vardır. Bu parfümler, aynı zamanda katılacağınız bir davet ya da törende dikkatleri üzerinize çekmeyi sağlayacaktır. Kendine güveni yüksek ve gözler önünde olmaktan haz alıyorsanız bu parfümler tam size göre. İşte romantik ortamlarda ve dikkat çekmek istediğiniz mekanlarda kullanabileceğiniz parfümler.

Listenin başını, Guerlain Shalimar yüksek oranda afrodizyaklı EDP türünde bir kadın parfümü çekiyor. İçeriğinde bulunan, çiçeksi aromalarla başlayan notaları turunçgille devam edip oryantal notalarla son bulur. Listemizde en sık tercih edilen ve etkisi kanıtlanmış olan Hugo Boss Bottled EDT afrodizyaklı erkek parfümü bay parfüm listesinin başını çekmektedir. Hugo Boss Bottled erkek parfümü, turunçgilin sıcaklığı ile açılır ve sofistike kokularla noktayı koyar. Listenin devamı şu parfümlerle son bulur; Chloe Love Story EDP kadın parfümü, Givenchy Gentleman EDT erkek parfümü, Versace Crystal Noir EDP kadın parfümü.

Romantik ortamlar için parfüm tavsiyeleri başlığı altında verdiğimiz tavsiyelerle mükemmel zamanlar geçireceğinize emin olabilirsiniz. Yukarıda söz ettiğimiz bölgelerinize, bu parfümleri sıktığınızda kokunuzla merak konusu olursunuz. Özellikle, temiz teninize sıktığınız zaman gece boyu teninizde kalacaktır. Özetlemek gerekirse, afrodizyak içeriği taşıyan bu parfümlerin dünya genelinde yoğun talep görmektedir. Ülkemizde de romantik anlarınızda, doğru parfümü doğru yerde bilinçli parfüm kullanımı şeklinde tüketmek gerekir.

Resmi Ortamlarda Kullanabileceğiniz Parfüm Tavsiyeleri

Bu noktada, yani resmi ortamlarda kullanabileceğiniz parfüm tavsiyelerinde erkek ve kadın olarak ikiye ayırıyoruz. İlk olarak, iş adamları için parfüm tavsiyelerinden bahsedeceğiz. Başarısını ve gücünü sergilemeye bayılan iş adamları için önerilerimiz arasındaki parfümler şunlardır. Bu kategorinin başını çeken parfüm, kuşkusuz Paco Rabanne Invictus EDT erkek parfümüdür. Onun peşi sıra, Victor & Rolf tarafından üretilen Spicebomb Extreme maskülen ve cesur erkeğin kokusu gelir. Bu parfüm aynı zamanda, cesur erkeğin çekici yanını da ortaya koyuyor. Gücünü sergilerken, duygusallığını saklayan kahraman ve tutkulu iş adamlarının tercihi olan Versace firmasından Versace Eros EDP gelmektedir. Gelelim iş kadınlarının kullanabilecekleri parfüm tavsiyelerine.

Vanilya ağırlıklı ve çiçeksi kokuları seven, iş kadınları için son zamanların en çok satan parfümü Victor & Rolf tarafından piyasaya sunulan Flowerbomb EDP dir. Modern ve şehvetli kadının kokusu olan Yves Saint Laurent Black Opium EDP kadın parfümü 2022 de adından sıkça söz ettirdi. Ferahlık ve tazelikten hoşlanan iş kadınları için Elizabeth Arden tarafından geliştirilen White Tea EDT kadın parfümünü önerebiliriz. İlk sıktığınız zaman yoğun bir gül kokusu sarsa da sonrasında ferah bir koku bırakır. Londra tutumunun enkarnasyonu olan; maceracı, canlı ve cesur kadının kokusu ise Burberry tarafından üretilen Her EDP kadın parfümüdür. Bu parfüm aynı zamanda sade ve abartısız kadınların tercihidir. İçeriğinde kırmızı meyveler, çiçeksi notalar, misk ve kehribar vardır. Değerli okurlarımız sizlere bu yazımızda ideal parfüm kullanımı nasıl olur anlatmaya çalıştık. Araştırmamız sonunda umarız sizlere faydalı olabilmişizdir.

Parfüm Kullanımı

Kişiliğe Göre Kadın Parfümleri

Parfüm Kullanımı

Sahte Parfümün Belirtileri

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir