Mayıs 2, 2024

Sahte Parfümün Belirtileri

Sahte ve orijinal parfümler arasındaki farkı nasıl anlarız yazımızda detaylıca açıklayacağız. İlk fark, sahte ve orijinal arasındaki renklerdir. Sahte parfümün belirtileri arasında yer alan renk farkı sayesinde hangisi sahte anlayabilirsiniz. Rengi açık olan orijinal parfümdür. Renk farkı elbette sahte parfümlerin belirtilerinden sadece biridir. Gelelim, sahte parfümlerin diğer belirtilerine.

Parfümün Gerçekliğini Gösteren İşaretler

Parfümün Seri Numarası

Normalde, orijinal bir parfüm aldığınızda üzerinde seri numarası bulunması gerekir. Fakat seri numarasının yerini bilmezseniz, istemeden sahte parfüm alabilirsiniz. Peki seri numara nerede yer alır? Sorumuzun yanıtı, seri numara hem şişede hem kutuda yer alır. Seri numaranın, orijinal ve sahte parfümler arasındaki farkını gösteren fotoğrafı aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Beyaz Etiket

Sahte parfümün belirtilerinden birisi de beyaz etikettir. Beyaz etiket, sadece orijinal parfümlerde olur. Beyaz etiket parfümün orijinalliğini vurgularken üzerindeki barkodla ürün biricikliğini vurgular. Aşağıda paylaştığımız fotoğraf beyaz etiketin nerede bulunduğunu göstermektedir. Fotoğrafa dikkatle bakarsanız sahte ve gerçek arasındaki farkı görebilirsiniz.

Geri Dönüşüm İşaretindeki Terslik

Çevreci harekatları desteklemek adına, geri dönüştürülebilir ürünlerden parfüm kutuları yapılır. Geri dönüşebilen şişeler kullanılırken doğaya dost ürünler üretilir. Kalitenin yanında, parfümün sağlıklı olması gerekir. Geri dönüşüm işaretindeki terslik konusunda dikkatli olunursa sahte parfümcülüğün önüne geçilir. Bu durumda orijinal parfümler satışında artış olur. Aşağıda geri dönüşüm işaretinde bulunan tersliği gösteren fotoğrafı sizlerle paylaşıyoruz.

Sahte Parfümün Sağlığa Zararları

Sahte parfüm sadece cebinize zarar vermez. Aynı anda sağlığınıza zarar vermeye başlar. Aşağıda sahte bir parfümden oluşan alerjik bir reaksiyon sonucu rahatsızlanmış bir kadın var. Bu kadının sıktığı sahte parfüm kulak arkasından boynuna kadar zarar vermiştir. Sağlığınızı hiçe saymayın. Emin olmadığınız ve bilmediğiniz parfümeri ya da parfüm mağazasından parfümü kesinlikle almayınız. Parfümü ilk kullanımdan önce peçeteye sıkarak test ediniz. Eğer peçeteye bir şey olmadıysa çıplak tene uygulayınız.

Sahte parfümler sadece kızarıklık yapmaz. Sahte parfümün sağlığa zararlarını sizler için derledik. Baş ağrısı, mide bulantısı, cilt kızarıklığı, kaşıntı ve yanma sahte parfümün sebep olduğu hastalıkların bazılarıdır. Ciddi ciddi sahte parfümden kaynaklanan hastalıklar; hapşırma, sulu, kızarık kanlanmış gözler, burun akıntısı, nefes darlığı, astım semtomlarında kötüleşme.

Parfüm Alerjisi

Parfüm alerjisi hastalığı genelde sahte parfümlerden geçmektedir. Kokulara karşı, hassas olan insanlarda görülen bu rahatsızlık bazı belirtilere sahiptir. Parfüm alerjisi hastalığının belirtileri. Gözlerde kaşınma, hapşırma, baş ağrısı gibi sıralanabilir. Daha sonra, astımı tetikleyerek nefes darlığına sebep olur. Tende ise kaşıntı, yanma, kızarıklığa sebep olan sahte parfümlerdir.

Parfüm alerjisini önlemek amacıyla birçok ürüne başvurulur. Bunlara arasında; sabun, losyon, yumuşatıcılar, cilt bakım ürünleri gelmektedir. Böylece, parfüm alerjisini atlatmaya çalışan birey kısmen doğal yollarla şifa bulur. Bazı firmalarda, parfüm alerjisi olanlara karşı kokusuz ürünler üretmeye başladılar. Hatta öyle ki birçok parfüm markası, son zamanlarda hafif, ferah, sakinlik verici parfümlere yoğunlaşmışlardır. Bu yazımızda sizlere sahte parfümün belirtileri hakkında bilgiler sunduk. %100 orijinal olan tester parfümler için http://www.testerparfum.com web sitemizi ziyaret ediniz. Keyifli alışverişler dileriz…

Sahte Parfümün Belirtileri

Parfüm Kullanımı

Sahte Parfümün Belirtileri

Parfümlerde Olmazsa Olmazlar

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir