Mayıs 3, 2024

Parfümlerde Olmazsa Olmazlar

Eski zamanlarda, insanlar hoş koku üretmeyi biliyorlardı. Bugün, bazı parfüm firmalarının yaptığı gibi sadece sentetik koku üretmeyi bilmiyorlardı. Sentetik kokular teknolojinin sonucu ortaya çıkmıştır. Peki, eski insanlar nasıl parfüm üretiyorlardı? Parfümlerde olmazsa olmazlar onlar için nelerdi? İşte sizlere bugünkü yazımızda, sağlıklı parfümlerde mutlaka olması gerekenleri açıklayacağız. İşte parfümlerde, mutlaka bulunması gereken malzemeler!

Eski Uygarlıklarda Parfüm Üretimi

Eski parfüm üreticilerinin, temel hammaddelerini aldıkları yer doğaydı. Kimyasal maddelerin, neredeyse hiç görülmediği parfümler üretirlerdi. Bunun sebebi, parfüm üretirken sahip oldukları tekniklerdi. Bilim ve teknik, henüz parfüme müdahaleye karışamıyordu. Eski uygarlıklarda parfüm üretimi teknikleri gayet doğaldı. Kuru otlar, yanmış odunlar, yağların preslenmesi teknikleri vardı. Eski çağlarda, bir parfüm üreticisini örnek verelim.

Parfüm üreticisi, öncelikle yağını çıkaracağı ve esansını elde edebileceği bitkileri, reçineleri toplaması gerekir. Topladığı bitkilerin, baharatların yağını çıkarmaya başlar. Bitkilerin, kalitesi ve tazeliği esanslarında etkilidir. Yağları çıkarılan bitkilerin, yağları o bitkilerin koku moleküllerini taşıyan esanslarıdır. Parfümün esansını elde etmek için kokuları taşıyan moleküller bir araya gelirdi. Yağlar olgunlaşınca parfüm olur.

Halen Kullanılan Damıtma Yöntemi – Damıtma İmbiği

Günümüzde, çoğu sektörde kullanılan damıtma imbiği. Abbasiler devrinde, 8. y.y. El Cabir Bin Hayyam bir buluş icat eder. Buluşuna İmbik adını verir. İmbik, ekseriya metal bir kazan, bir ocak ve bir soğutucudan oluşur. Damıtılan sıvı kazanda buharlaşır. Isıtılan sıvının buharı, bir boruyla soğutucuya gider. Soğutucuda bulunan, kalın camdan oluşma şişede buhar yoğunlaşıp sıvı halini alır.

İmbiklemek demek, damıtmak demektir. Saf olmayan bir karışımı, saf hale getirmeye damıtmak denir. Damıtılan sıvı yağlar, hep aynı sıcaklıkta durarak buharı diğer tarafa verilir. Buharı, yoğunlaşıp sıvı hale gelir. Sıvı hale gelen parfüm, damıtılma sonucu elde edilir. İmbik eczacılık ve parfüm sektörü için birebirdi. İmbiğin bulunuşu, İslamda kokulara alkol katılamamasından kaynaklanır. Bu kural gereği İmbik icat edilmiştir. El Cabir Bin Hayyam, İmbikte Şarabın ve tuzun kullanılamadığını dile getirmiştir. Şarap ve tuz İmbikte ateşli buhara sebep olurlar. El Cabir, bu uyarı için ilk kullanım kılavuzunu yazmıştır.

Parfüm Esansları

Esansı alınacak olan, hammaddeler şunlardan oluşur. Gül yaprakları, lavanta, yasemin, mür, buhur, sandal ağacı, misk, vanilya, orkide çiçeği bitkileri esansların temelleridir. Çeşitli bitkilerin yanı sıra, ağaç reçineleri parfümlerde bulunur. Günümüzde farklı olarak alkol, kömür, katran, petrokimya gibi kaynaklar da kullanılmaktadır. Bulunabilen esanslar doğadan alınırken, bulunamayan esanslar için sentetik kimyasallarla bu esanslar taklit edilir. Parfümü yapılacak hammaddenin, uçucu yağı çıkarılması için birkaç yol vardır. Bu yollar; solvent ekstraksiyonu, buhar damıtma, ekspresyon, enfleuraj, maserasyondan oluşur.

Sizlere bugün, bir parfümde olması gerekenlerden bahsettik. Bugünün dünyasında, geçmişteki doğal parfümlerin halen üretildiğini belirttik. Fakat, farklı olarak sentetik kimyasal kokuların parfümlere ihtiyaç halinde katıldığından bahsettik. Bu durum, her ne kadar dünyamıza ve sağlığımıza zarar verse de az ya da çok uygulanmaktadır. Elbette, uygulanmayan parfümlerde vardır. Parfüm, esans oranı az olan parfümler bu kategoriye girebilmektedir. Sizlerde, orijinal ve size hitap eden parfümlerden satın almak isterseniz web adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizdeki tüm parfümler, orijinal ve orijinal tester olup güvenilir ödeme yöntemleriyle satışı yapılmaktadır. Parfümlerin yanı sıra, deodorantlarda sitemizde sizlerin beğenisine sunulmaktadır. Bizlere iletmek istediğiniz, görüş ve önerileriniz için sitemizde yer alan whatsapp hattını kullanabilirsiniz. Ayrıca, yine sitemizde yer alan iletişim numaralarımızdan bizleri arayabilirsiniz. Mesai, günleri ve saatleri içerisinde arayarak şikayet veya taleplerinizi paylaşabilirsiniz.

Parfümlerde Olmazsa Olmazlar

Sahte Parfümün Belirtileri

Parfümlerde Olmazsa Olmazlar

Rağbet Gören Erkek Parfümleri

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir